Как да изберете влакна за риболов?

Влакното е съществена част от риболовните принадлежности, което трябва да съобразите с много неща, преди да изберете.

Обикновено риболовците залагат на по-дебели влакна за риболов, тъй като те няма да се скъсат и с тях могат да ловят, както дребни, така и едри риби. Далеч обаче това не е добра практика и в следващите няколко изречения предстои да ви разкажем защо. Ще ви запознаем още и с основните принципи, които е добре да спазвате, когато избирате влакна за риболов с myfish магазина.

Преди да преминем към това обаче как да подберете влакно, което да ви върши работа – нека ви разкажем с няколко изречения за онлайн магазина за риболов на myfish.bg. Това виртуално пространство предлага много и различни по вид рибарски принадлежности, едни от които са влакната. А както е известно – те са важна част от такъмите. В сайта ще откриете не само богат избор, но и изгодни цени, което допълнително улеснява подбора на артикулите, от които се нуждаете. В крайна сметка – всичко, от което един рибар се нуждае и място, от което да пазарува бързо и изгодно – и да не забравяме за правилната преценка при избора.

Как да изберете влакна за риболов?

Относно видовете влакна – има много такива, сред които може да изберете, а понякога ще се налага и да комбинирате. Ние обаче ще поговорим за избора на основни влакна за риболов, на които може да заложите. При тях е много важно да се съобразите с водоема, в който ще ловите. В случай, че има треви, клонки и всякакви други препятствия – заложете на по-дебело влакно. Ако водоемът е чист – не е проблем да използвате и по-слаби влакна за риболов. В крайна сметка обаче от значение бива и вида риболовна дейност, която ще практикувате. Например, при риболов на плувка се използват по-меки влакна, но внимавайте да не се оплетете. При риболов на фидер или на спининг – твърдите влакна са за предпочитане. Съществуват и различни цветове влакна. Да речем през зимата добре е да не залагате на бял цвят влакно, тъй като колкото по-добре се откроява върху леда – толкова по-малки са шансовете да го оплетете или скъсате.

На myfish.bg онлайн магазина ще откриете различни видове влакна за риболов, така че да изберете това, което най-много би ви свършило работа и би спомогнало за успешен риболов. Не пропускайте да се уверите в думите ни сами, още сега.