Какви ортопедични стелки да изберем, ако не можем да ходим дълго?

Ако имате усещането, че се стъпалата ви се уморяват прекалено бързо и ако изпитвате болки в кръста или гърба, то не е никак зле да обърнете внимание на обувките, които носите и на самите ходила.

Ако и при смяна на обувките положението не се промени, то може би е време да проверите самите стъпала за това дали има някакво изкривяване. Дори и лека промяна на оптималната позиция на крака, може да предизвика болки и напрежение, което изисква да се обърне внимание и да се вземат необходимите мерки. Това могат да бъдат подходящи ортопедични стелки или обувки, с коти ода подобрите позицията при стъпване. Какви ортопедични стелки да изберем, ако не можем да ходим дълго? Важно е да се направи диагностика на стъпалото, за да се разбере точно от какви стелки се нуждаете. Това могат да бъдат стелки за напречен или за надлъжен свод, може да се касае за плоско стъпало и т.н.

Какви ортопедични стелки да изберем, ако не можем да ходим дълго?

Ситуациите са различни и за да не експериментирате на своя глава, е добре да установите при специалист за точния вид стелки, които са ви необходими. След като това се случи, на страниците на Pedagbg.com можете да изберете различни видове стелки в категорията, която е подходяща за вас. В секцията за ортопедични стелки за напречен свод, например, ще намерите и цели стелки и подложки, които се поставят само в предната част на обувката, с помощта на лепенка. Освен това, можете да намерите и подложки за пети, ако вашият проблем е пронационно или супинационно движение на костта на петата.

Ортопедичните стелки, предлагани от Pedagbg абсорбират влагата от стъпалото, поради което е добре да се проветряват след всяка употреба. Удобството от носенето на подходящите стелки се състои не само във възможността да се издържа по-дълго на дълги разстояния, но и в подобряване на позицията на цялото тяло. Изкривяването на стъпалата води до изкривяване и в гръбнака, а това се усеща, като болка в кръста или гърба. За да не се стига до там, бъдете внимателни със своите стъпала и носете удобни обувки. Повече за грижата за ходилата и обувките, вижте на ортопедични стелки и преценете.