Какво е теглото на бебето в определената гестационна седмица?

Теглото на новороденото дете е изключително важен критерий, на който е добре да се обърне внимание, за да се прецени дали то се развива правилно и нормално. Състоянието на вашата бременност се определя именно от показатели като тегло, височина, параметри на отделните части на тялото и сърдечен пулс съответно по време на определена гестационна седмица. По начинът, по който плодът се движи през тези седмици се разбира какво е развитието на вашето бебе.

гестационна седмица

Има създадена специална таблица, чрез която може да се провери колко трябва да бъде теглото на детето във всяка една гестационна седмица. Но разбира се трябва да помним, че такива показатели не са точни, а само индикативни и е най-добре да не си изваждаме изводи на база тези таблици. Най-важно е да се посъветваме с квалифициран специалист, който може да ни обясни и даде информация относно нормалното развитие на бебето.

Преди началото на 20-та гестационна седмица, теглото на новороденото бебе не е много голямо и се покачва бавно, но след това около тази седмица, плодът тежи 300 грама, а през 30-та гестационна седмица около килограм и повече. Разбира се това са идеални тегла, но е добре наддаването на тегло да се наблюдава и да знаете дали това е нормалното развитие на бебето.

Ако имате интерес относно всяка една гестационна седмица по отделно и желаете да научите подробности, то можете да посетите портал за родителство ParentsKids.com, където ще откриете много ценна информация и съвети от родители и специалисти. Тази страница е създадена именно с такава цел – да помага на бъдещи и настоящи родители относно износването, раждането, отглеждането и възпитаването на едно дете. Така че посетете ParentsKids, където можете да следите всяка една гестационна седмица и по-точно особеностите при нея, но съм сигурна, че освен това, ще откриете и още много интересни и ценни съвети и мнения. Екипът им ви очаква!