Кой предпочита бяло вино и защо отново шардоне?

Всеки, който обича да пие вино, има определени предпочитания най-малкото към това дали то да е бъде бяло или червено.

Според едно любопитно проучване според избора виното, може да се определят и някои черти от характера на човека. Кой предпочита бяло вино и защо отново шардоне? Изводите от проведените тестове, са дали интересни резултати, като например, че бяло вино обичат хората, които са по-общителни, активни са през нощта и биха избрали котка за домашен любимец. Почитателите на червеното вино, пък, се оказват по-интровертни, но обичащи да пътуват, хора, които са по-скоро ранни птици и които биха си избрали по-скоро куче. Дали това е така, всеки може да направи сам свое проучване и да си допълни картината.

Кой предпочита бяло вино и защо отново шардоне?

Все пак, ако се интересувате от вино, за да обогатите познанията си относно винената култура по света и у нас или ако сте професионалист, то мястото =, където можете да намерите подробна информация и полезни репортажи е https://divino.bg/encyclopedia/шардоне. В страниците на сайта ще можете да се запознаете с различните региони по света, с характеристиките им, новите тенденции при виното, експертни анализи и др.

Защо шардоне, биха попитали почитателите на червеното вино, тъй като тези, чиито избор пада към бялото вино, едва ли биха подложили под съмнение удивителния сорт, който може да се прояви по толкова различни начини. Шардонето расте в различни климатични условия, като има способността да проявява характеристиките на тероара, където се намира. Това задава уникалност на всеки вид шардоне, според региона. Освен това, според климата, то придобива и различни аромати. Прохладните места, задават аромат на джанки или ябълки и круши, например, при по-топъл климат се усещат цитрусови аромати, а в горещи климатични условия, в шардонето се усещат тропическите нюанси на манго, маракуя или банан. За любителите на отлежалите вина, шардонето предлага още изненади. Благодарение на добрата му способност да се свързва с дървесината, след престоя си в дъбови бъчви, то придобива характерния аромат, като това още може да бъде допълнено от сушени плодове, аромат на тютюн или мед. Вижте повече за невероятните качества на шардонето в страниците на Divino.bg където ще намерите полезна информация и рейтинг за всяко вино, което потърсите по света. Уверете се сами.